Select Page

Fenomenul TINDER: AplicaЕЈia de smartphone prin care Г®ЕЈi poЕЈi da Г®ntГўlnire cu cineva din apropiere a revoluЕЈionat datingul online – VIDEO

Tinder, aplicaЕЈia de telefon extrem de popularДѓ pentru dat Г®ntГўlniri, lansatДѓ Г®n urmДѓ cu 17 luni, este consideratДѓ Г®n prezent un fenomen cultural Еџi tehnologic: baza sa de utilizatori a crescut cu 1 milion Г®n ultimele trei luni, iar fondatorii sДѓi au fost incluЕџi Г®n lista Forbes “30 sub 30 de ani” din anul 2013.

Fenomenul TINDER: AplicaЕЈia de smartphone prin care Г®ЕЈi poЕЈi da Г®ntГўlnire cu cineva din apropiere a revoluЕЈionat datingul online – VIDEO (Imagine: capturДѓ video)

Tinder este o aplicaЕЈie de smartphone care, deЕџi funcЕЈioneazДѓ pe un principiu simplu, a revoluЕЈionat domeniul “datingului” online. Utilizatorilor (oricine se poate Г®nscrie prin profilul de Facebook) li se aratДѓ fotografii ale unor posibili pretendenЕЈi care se aflДѓ Г®n zonДѓ Г®n momentul respectiv Еџi pot da “swipe” Г®n dreapta pentru “like” Еџi Г®n stГўnga pentru “nu”.

DacДѓ Еџi cel pentru care utilizatorul a dat “swipe” Г®n dreapta a fДѓcut acelaЕџi lucru, aceasta duce la o potrivire, urmatДѓ de sugestia de a trimite un mesaj sau de a “continua sДѓ joace”. Acest “continuДѓ sДѓ joci” a dus la “o epidemie” de 500 de milioane de swipe-uri Еџi 5 milioane de potriviri pe zi, scrie time.com.

ULTIMELE ȘTIRI

Rată de infectare record într-o comună din Dolj: peste 20 la mia de locuitori. Pe ce „dă vina“ primarul

„Măsuri ferme” în România, după recordul COVID-19: Toate creşele, funziona airg şcolile şi grădiniţele se închid, circulaţie restricţionată pe timpul nopţii şi purtarea obligatorie a măştii. Rafila: Secţiile ATI, aproape pline | DOCUMENT Hotărârea CNSU

LIVE TEXT Alegeri SUA 2020. Cursa pentru Casa AlbДѓ se apropie de final. Joe Biden, aproape de 270 de voturi Г®n Colegiul electoral

Un lockdown nu opreЕџte virusul, doar Г®ncentineЕџte rДѓspГўndirea. Ce spun medicii

Ећi nu numai atГўt. Tinder a revoluЕЈionat Г®ntregul proces de cДѓutare de potenЕЈiali parteneri prin intermediul tehnologiei, scenДѓ dominatДѓ Г®n prezent de programe, site-uri Еџi softuri care necesitДѓ un laptop sau un PC, precum Еџi investirea unei lungi perioade de timp. ConceputДѓ exclusiv pentru telefoane, Г®n prezent pentru iPhone Еџi sistem Android de operare, Tinder poate fi folositДѓ oricГўnd Еџi oriunde.

Designul, concentrat foarte mult pe fotografie, a fost creat pentru formatul Apple iOS, iar mai tГўrziu a devenit disponibil Еџi pentru Android. “Computerele sunt aproape de dispariЕЈie Еџi m-am gГўndit cДѓ telefoanele mobile sunt viitorul”, povesteЕџte Sean Rad, unul dintre co-fondatori.

AplicaЕЈia importДѓ informaЕЈia de profil direct din Facebook, inclusiv numele, vГўrsta, interesele Еџi, ce e mai important, prieteni Г®n comun.

Succesul aplicaЕЈiei Г®n rГўndul tinerilor (baza de fani este formatДѓ Г®n general din utilizatori cu vГўrste Г®ntre 18 Еџi 24 de ani) le-a adus celor doi cofondatori, Sean Rad Еџi Justin Mateen, de 27 de ani, nominalizarea Г®n topul Forbes “30 sub 30 de ani” pentru anul trecut.

Cei doi se cunoЕџteau de cГўnd erau Г®n liceu, Г®n Los Angeles, dar au pus bazele afacerii Г®n primul semestru de facultate, la Universitatea din California de Sud, Г®n 2004.

“Am Еџtiu cДѓ dacДѓ va rezona cu tinerii din facultate care trДѓiau deja Г®ntr-un mediu foarte activ din punct de vedere social, atunci Еџi alЕЈi oameni ar vedea valoarea produsului”, a spus Еџi Justin Mateen, un alt fondator al aplicaЕЈiei, pentru Time. “Am Еџtiut cДѓ studenЕЈii erau cel mai greu de sedus, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am lansat-o Г®n campusuri de facultate”.

La Г®nceput, 90 la sutДѓ dintre utilizatorii de Tinder aveau Г®ntre 18 Еџi 24 de ani. DupДѓ 17 luni de dezvoltare, utilizatorii cu vГўrste de studenЕЈi sunt undeva peste 50 la sutДѓ, iar alte categorii s-au extins.”

ExistДѓ Еџi o bazДѓ surprinzДѓtoare de 7 la sutДѓ formatДѓ din utilizatori cu vГўrste Г®ntre 13 Еџi 17 ani, dar Mateen asigurДѓ cДѓ profilurile acestora sunt vizibile doar Г®n cadrul acestei categorii.

Fondatorii Tinder Еџi-au considerat creaЕЈia Г®ntotdeauna ca fiind mai degabДѓ un joc decГўt o aplicaЕЈie – prin “ceea ce faci, dinamismul, reacЕЈiile”, spune Rad. “Nimeni nu foloseЕџte Tinder pentru cДѓ se aflДѓ Г®n cДѓutare de ceva. Lumea se Г®nscrie pentru cДѓ vrea sДѓ se distreze. Nici mДѓcar nu conteazДѓ dacДѓ apare o potrivire, pentru cДѓ swipingul e atГўt de distractiv”.

TotuЕџi, Tinder a fost modalitatea prin care Rad a cunoscut-o pe cea cu care este acum Г®ntr-o relaЕЈie serioasДѓ. Mateen spune cДѓ Еџi relaЕЈia lui se datoreazДѓ aplicaЕЈiei, care le-a oferit celor doi un context diferit, Г®n condiЕЈiile Г®n care nu vorbiserДѓ niciodatДѓ pГўnДѓ atunci faЕЈДѓ Г®n faЕЈДѓ.

Rad Еџi Mateen plДѓnuiesc sДѓ se gГўndeascДѓ la feluri de a ajuta oamenii sДѓ Г®i cunoascДѓ mai bine pe cei care au rezultat ca fiind pereche. Chiar dacДѓ Tinder aparЕЈine acum doar de contextul Г®ntГўlnirilor, cei doi precizeazДѓ cДѓ vor ca aplicaЕЈia sДѓ evolueze Еџi sДѓ fie despre descoperire socialДѓ Еџi despre cunoaЕџterea oamenilor Г®n afara unui context romantic. “Vei putea sДѓ interacЕЈionezi la un moment dat cu prieteni pentru alte scopuri”, spune Mateen. “Deci chiar dacДѓ eЕџti Г®ntr-o relaЕЈie vei putea sДѓ gДѓseЕџti utilitate Г®n Tinder Г®n lunile urmДѓtoare”.